Gå til hovedindhold

Hotellets historie

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

First Hotel Brommaplans historie

First Hotel Brommaplans historie

I 1954 udvidedes Stockholms metrolinje til Brommaplan, og med den åbnedes der op for mange nye muligheder i det nordvestlige Stockholm. Brommaplan blev et attraktivt område. Før metroen kom, var den eneste form for offentlig transport til Bromma at tage Nockebybanen gennem boligområdet Brommas haveby.

I midten af 1950'erne fik Brommas baptistkirke med sine 160 medlemmer tilladelse til at udvide på deres grund og opføre en bygning. I september 1957 stod hotellet Bromma Hotel Annex klar, og det blev betragtet som en "lillebror" til Hotel Bromma på den anden side af metrostationen.


*Artikel fra maj 1957.

Ved siden af Bromma Hotel Annex blev der også opført en bank (i dag Restaurant Sorbon), et bageri (i dag en indisk restaurant) og en kirke (står stadig). Pastor Ingvar Laxvik, direktør Sven Östling hos Linjeflyg og arkitekt/designer Örjan Lüning ledte projektet, og virksomheden Reso skulle varetage den daglige drift

På den anden side af gaden mod Brommaplan står der i dag en rød murstensbygning. Bygningen var også med i den oprindelige projektudstilling af området fra 1948 og fungerede som posthus. I dag huser bygningen et mæglerfirma samt motionscentret SATS.

På et tidspunkt blev Bromma Hotel Annex omdøbt til Flyghotellet (flyhotel) på grund af sin nærhed til Bromma Lufthavn. I 2016 kom hotellet ind under First Hotels under navnet First Hotel Brommaplan. To år senere modtog hotellet prisen Franchise Hotel of the Year 2018!