Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Falun

Velkommen til verdensarvsstedet Falun. Byens rige historie og kulturarv, kombineret med naturoplevelser og klassiske seværdigheder, gør Falun til et interessant og spændende rejsemål at udforske. Her finder du kendte besøgsmål som Falu Gruva og Carl Larssons gård i Sundborn, gamle velbevarede kvarterer i Træbyen Falun og smukke cykel- og vandrestier i bjerglandskabet omkring byen.

En fantastisk måde at opleve Falun på er gennem vandet. Lej en SUP eller kano og padl langs vandvejene for at få et nyt perspektiv på verdensarvsbyen. Sørg også for at nyde en kaffepause, mens du er her. Flere caféer serverer verdensarvssødebrød, perfekt til dem, der kan lide at maksimere deres sanseoplevelser, når de rejser.

Hotellets centrale beliggenhed, kun en kort fem-minutters gåtur fra Falun Central Station, gør First Hotel Grand til et ideelt udgangspunkt for at udforske Falun og omgivelserne. Se vores tips til ting at lave i Falun nedenfor, eller tal med os på hotellet, hvis du har brug for endnu mere inspiration eller idéer til, hvad du kan lave, mens du er her.

Carl Larsson-gården

Velkommen til Sveriges mest kendte hjem! Carl Larsson-gården i Sundborn er en ikon inden for svensk indretning og familieliv.

I løbet af sommeren arrangeres der flere guidede rundvisninger hver dag. Her får du mere at vide om det verdensberømte kunstnerpar og deres hektiske liv. Bemærk, at Carl Larsson-gården kun kan ses på guidede ture.

På gården finder du også en butik med nøje udvalgte mønstre direkte fra huset og jorden.

Den guidede tur varer ca. 45-50 minutter.

Billeder: Carl Larsson-gården

Falu-minen

Verdensarv-seværdigheden Falu-minen, en tidligere kobbermine, er en af Falus største attraktioner. Her kan du lære om minens 1000-årige historie, både over og under jorden, året rundt.

Hvis du ønsker at gå ned i en dybde på 67 meter, skal du medbringe behageligt og varmt tøj. Temperaturen her er kun omkring plus fem grader uanset sæsonen.

Falu-minen ligger 20 minutters gang eller fem minutter i bil fra hotellet.

løbende mand

Lugnet

Lugnet er et rekreativt område med stort R. Her har du både fine vandre- og motionsstier til skiløb, løbetræning og mountainbiking.

De, der ønsker at forbedre deres teknik eller få endnu mere ud af træningen, anbefaler vi at kontakte Lugnets Vasaloppcenter.

Området har også et motionscenter, sportshaller, svømmehal og friluftsbad om sommeren. Så hop i dit træningstøj, og kom i gang.

Dala-heste

Dalarnas musuem

Opdag og lær om Faluns og hele Dalarnas historie.

Dalarnas museum bliver du budt velkommen hjem til forfatteren Selma Lagerlöf, finder udstillinger om byen Falun og verdensarven, dalakunst, en omfattende grafiksamling og meget mere.

Farverige kager. Billede.

Falu Bröd & Patisserie

Hvem kan modstå en rigtig god "fika"? Bageriet og stenovnsbageriet Falu Bröd & Patisserie serverer lækre og gode bagværker, der er tilberedt med respekt og kærlighed. Alt bliver bagt fra bunden med gode råvarer.

Her serveres også morgenmad og frokost til dem, der ønsker mere påfyldning og energi.

shopping

Anna & Hjalmar

Den charmerende genbrugsbutik Anna & Hjalmar i Falun tilbyder et helt særligt udvalg af produkter og er perfekt til dem, der ønsker at handle vintage og miljøvenligt.

Butikken ligger kun 10 minutters gang fra hotellet. Besøg Anna & Hjalmar på Facebook.

To mænd på cykeltur i skoven. Billede.

Opdag Falun på cykel

Opdag Falun på to hjul. Den smukke natur i Dalarna og verdensarvsbyen Falun opleves bedst fra cykelsadlen.

Cykel & Längdspecialisten udlejer cykler til enhver lejlighed, uanset om du vil udforske Faluns badeområder, begive dig ud på mountainbikestierne i Lugnet eller mærke vinden i ansigtet langs landevejene.

To kvinder i en spa. Billede.

Lugnet Bad & Relax

Svømmehallen i Falun byder på leg og sjov for hele familien, samtidig med at de tilbyder wellness, motion, træning og selvfølgelig en dejlig afslapningsafdeling. Der er med andre ord noget for alle her.

Afslapningsområdet ligger i den øvre del af svømmehallen, hvor du har mulighed for at slappe helt af og genoplade energien.

Som gæst hos os på First Hotel Grand får du 15% rabat på Lugnet spa & relax. Venligst kontakt hotellet for booking.

En mand på en SUP. Billede.

Lej en kajak, SUP eller cykel

Få nye perspektiver på verdensarvstedet Falun.

Human by Nature tilbyder både guidede ture og udlejning af sit-on-top kajakker, Stand Up Paddleboards, skøjter og mere, så du kan opleve naturen året rundt - i alle sæsoner.

Romme Alpin

Romme Alpin Ski Center ligger 30 minutter fra hotellet i bil.

Fra de to skibakker, hvoraf den højeste er 275 meter, løber 33 løjper i alle retninger. Der findes også et stort skiudlejningscenter, en skibutik samt flere spisesteder med varieret tilbud.