Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Falun

Velkommen til verdensarvsstedet Falun. Byens rige historie og kulturarv, kombineret med naturoplevelser og klassiske seværdigheder, gør Falun til et interessant og spændende rejsemål at udforske. Her finder du kendte besøgsmål som Falu Gruva og Carl Larssons gård i Sundborn, gamle velbevarede kvarterer i Træbyen Falun og smukke cykel- og vandrestier i bjerglandskabet omkring byen.

En fantastisk måde at opleve Falun på er gennem vandet. Lej en SUP eller kano og padl langs vandvejene for at få et nyt perspektiv på verdensarvsbyen. Sørg også for at nyde en kaffepause, mens du er her. Flere caféer serverer verdensarvssødebrød, perfekt til dem, der kan lide at maksimere deres sanseoplevelser, når de rejser.

Hotellets centrale beliggenhed, kun en kort fem-minutters gåtur fra Falun Central Station, gør First Hotel Grand til et ideelt udgangspunkt for at udforske Falun og omgivelserne. Se vores tips til ting at lave i Falun nedenfor, eller tal med os på hotellet, hvis du har brug for endnu mere inspiration eller idéer til, hvad du kan lave, mens du er her.

Carl Larsson-gården

Velkommen til Sveriges mest kendte hjem! Carl Larsson-gården i Sundborn er en ikon inden for svensk indretning og familieliv.

I løbet af sommeren arrangeres der flere guidede rundvisninger hver dag. Her får du mere at vide om det verdensberømte kunstnerpar og deres hektiske liv. Bemærk, at Carl Larsson-gården kun kan ses på guidede ture.

På gården finder du også en butik med nøje udvalgte mønstre direkte fra huset og jorden.

Den guidede tur varer ca. 45-50 minutter.

Billeder: Carl Larsson-gården

En mand på en SUP. Billede.

Lej en kajak, SUP eller cykel

Få nye perspektiver på verdensarven Falun. Lej en SUP eller kajak og oplev byen via vandet.

Human by Nature tilbyder udlejning af både sit-on-top kajakker, Stand Up Paddles og cykler, og arrangerer guidede ture, hvor du padler midt i verdensarven.

Dejlig golfbane ved First Hotel Grand Falun. Bilde.

Golf og Velodromen

Vil du have noget spændende indenfor sport, når du besøger Falun?
Glem ikke, at First Hotel Grand i Falun tilbyder gæsterne gode priser på golf- og velodrompakker.

- Golfpakke på Falun-Borlänge Golfklubb
Book en golfpakke på hotellet med overnatning og spil på den dejlige Falun-Borlänge Golfklub. Der er også Samuelsdal GK, Faluns nærmeste golfbane med 18 huller.

- Velodrom tilbud
'Velodromen' i Falun er Sveriges eneste indendørs velodrom. Velodromen tilbyder trænings- og udviklingsmuligheder for cyklister på alle niveauer. Derfor passer den til alle, og du har noget at udfordre dig selv med i vinterhalvåret.

løbende mand

Lugnet

Lugnet er et rekreativt område med stort R. Her har du både fine vandre- og motionsstier til skiløb, løbetræning og mountainbiking.

De, der ønsker at forbedre deres teknik eller få endnu mere ud af træningen, anbefaler vi at kontakte Lugnets Vasaloppcenter.

Området har også et motionscenter, sportshaller, svømmehal og friluftsbad om sommeren. Så hop i dit træningstøj, og kom i gang.

shopping

Anna & Hjalmar

Den charmerende genbrugsbutik Anna & Hjalmar i Falun tilbyder et helt særligt udvalg af produkter og er perfekt til dem, der ønsker at handle vintage og miljøvenligt.

Butikken ligger kun 10 minutters gang fra hotellet. Besøg Anna & Hjalmar på Facebook.

sallad

Gott&Reco

På Stora Torget, et stenkast fra hotellet, ligger den sundhedsbevidste og hyggelige café og bageri Gott & Reco.

Her er alt glutenfrit, og menuen har masser af raw og veganske alternativer samt mad og godter, der passer til paleo- og LCHF-diæter. Friske, økologiske og naturlige ingredienser – godt for både dig og miljøet.

Pst - tjek kagedisken, når nu du er der!

Falu-minen

Verdensarv-seværdigheden Falu-minen, en tidligere kobbermine, er en af Falus største attraktioner. Her kan du lære om minens 1000-årige historie, både over og under jorden, året rundt.

Hvis du ønsker at gå ned i en dybde på 67 meter, skal du medbringe behageligt og varmt tøj. Temperaturen her er kun omkring plus fem grader uanset sæsonen.

Falu-minen ligger 20 minutters gang eller fem minutter i bil fra hotellet.

Romme Alpin Ski Center

Romme Alpin

Romme Alpin Ski Center ligger 30 minutter fra hotellet i bil.

Fra de to skibakker, hvoraf den højeste er 275 meter, løber 33 løjper i alle retninger. Der findes også et stort skiudlejningscenter, en skibutik samt flere spisesteder med varieret tilbud.

Samsara Spa

Forkæl dig selv med en vidunderlig massage i afslappende omgivelser på Samsara Spa og Falun Skønhedssalon.

Samsara tilbyder helkropsmassage, healing, antistress, voksbehandling, skønhedsbehandlinger samt mange andre slags behandlinger.

Samsara ligger 10 minutters gang fra hotellet.