Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave

Hotell Kung Gösta – First Partner Collection er ideelt placeret for dem, der ønsker at opleve og udforske Dalarnas amt. Husk at besøge Zorn-museet, "Dalhalla" eller Dalahorse-fabrikken i Nusnäs, når du bor hos os.

Pige på museum

Zornmuseet

Midt i centrum af Mora, ved siden af kirken, ligger Zornmuseet med verdens største samling af værker af kunstneren Anders Zorn (1860-1920). Her finder du virtuose vandmalerier, folkelivsbilleder fra Dalarna, nøgenstudier, raffinerede portrætter og udskårne skulpturer.

Klokketårn ved Mora Kirke. Billede.

Mora klokketårn

Ved siden af Mora kirke blev der bygget en klokketårn i 1672 efter en brand, der ødelagde kirketårnet i 1671.

Dalhalla koncertscene. Billede.

Dalhalla

Den spektakulære koncertarena Dalhalla, beliggende i en gammel kalkstensbrud midt i Rättviksskogen, fascinerer både publikum og kunstnere. Få koncertsteder kan konkurrere med dens storslåethed og naturlige omgivelser.

Stedet blev opdaget ved en tilfældighed i begyndelsen af 1990'erne og er i dag en af Europas mest imponerende og smukkeste koncertarenaer. Som koncertscene betragtes Dalhalla som helt unik i verden, og med dens høje, næsten lodrette bjergvægge giver den en fin klang uden forstyrrende ekko.

Billede: Gösta Broberg, Dalhalla.

Dala-heste

Dalahest fabrik i Nusnäs

Landsbyen Nusnäs uden for Mora er et populært besøgsmål for dem, der gerne vil komme tæt på dalahestens oprindelse. Nils Olsson Dalahästar har fremstillet dalaheste siden 1928. Hver hest skæres i hånden og får derefter sin karakteristiske kurvebemaling af erfarne håndværkere.

Besøg produktionen og følg hvert trin i processen, fra træstykket til den færdige hest. I butikken findes et stort udvalg af dalaheste i forskellige farver og udførelser, selvom den klassiske røde hest naturligvis er hovedattraktionen.

Der er også træsko med kurbits, håndværk fra Dalarna og gaver. Benyt også lejligheden til at male din egen dalahest og prøv at efterligne det originale kurbitsmønster - eller skab din egen moderne dalahest.