Gå til hovedindhold

Hotellets historie

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Hotel med aner i arbejderbyen Malmø

First Hotel Jörgen Kock har sine aner i værfts- og industribyen Malmø. Bygningen, som hotellet ligger i, tog form i 1960'-erne og blev opført for at skaffe overnatning til arbejderne på Kockums Mekaniska Verkstad.

Kockumskranen, som nu er fjernet, var længe et velkendt vartegn, der var synligt i Malmøs havn. Kranen kunne tydeligt ses fra både hav og land og naturligvis også fra arbejderbyen.

Værelserne var i sin tid udstyret med et lille køkken, og man kan stadig se de gamle vasketøjsindkast på hoteletagen.

I 1977 blev boligdelen for Kockums lukket ned, og bygningen blev ombygget til et rendyrket hotel. Hotellet blev derefter drevet af den velkendte Sarakedjan, senere Reso, under navnet Hotell Winn.

Tyve år senere, i 1997, overtog First Hotels driften, og hotellet blev omdøbt til First Hotel Jörgen Kock. Navnet kom fra den middelalderlige møntmester og borgmester i Malmø. Jörgen Kock var en nær ven af den danske konge og spillede en stor rolle i Danmarks samarbejde med Gustav Vasa.

Der findes ingen spor af hverken mønt- eller borgmesteren (ud over navnet) eller Gustav Vasa på hotellet, men for de historieinteresserede har Malmø som by meget at byde på.

Ifølge kilderne var Malmø en lille kirkeby i 1100-tallet, som var placeret på det sted, hvor Triangeln ligger i dag. I 1200-tallet blev der opført en by ved kysten, og den overtog kirkebyens navn. De ældste bygninger i byen er Sankt Petri kirke og Tunnelkomplexet ved Adelgatan, som stammer fra 12- og 1300-tallet, og de er begge et besøg værd.