Gå til hovedindhold

At lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Lund

Vi giver dig gerne tips om ting at lave i Lund. Læs mere nedenfor eller spørg os direkte på hotellet.

Måske har du lyst til at besøge Lund Domkirke, botanisere blandt planter og træer i Lunds Botanisk Have, se hvordan man levede i gamle dage på friluftsmuseet Kulturen i Lund eller tage med familien på en sjov heldagsudflugt til vandlandet Högevall? Uanset hvad der lokker dig hertil, ønsker vi dig hjertelig velkommen til Lund.

En kvinde på cykel. Billede.

Oplev Lund på to hjul

Lund og Skåne opleves bedst fra cykelsadlen. Vi samarbejder med Rent a bike, og hos os kan du leje en cykel, uanset om du vil tage ind til byen for at besøge Lunds Domkirke, markedshallen, nyde en kop kaffe eller hvis du vil begive dig ud på længere opdagelsesrejser i det skånske landskab.

Du behøver ikke at bo på hotellet for at leje en cykel, og hvis du ikke har din egen hjelm, kan du også leje en hos os. Book via linket nedenfor og afhent nøglen i receptionen.

RENT A BIKE

Lund Domkirke. Billede.

Lund Domkirke

En af Lunds mest kendte og ikoniske seværdigheder er Lund Domkirke. Med rødder, der strækker sig tilbage til 1100-tallet, er domkirken et glimrende eksempel på romansk og gotisk arkitektur med en imponerende samling af hvælvinger, smukt murværk og imponerende kirkespir.

Gå ikke glip af det astronomiske ur – et af domkirkens mest berømte kulturskatte. Uret blev bygget i 1300-tallet og er et mesterligt stykke håndværk, der ikke kun viser tiden, men også forskellige astronomiske begivenheder og endda byder på en mekanisk procession af figurer.

Frilandsmuseet Kulturen i Lund. Billede.

Frilandsmuseet Kulturen i Lund

Kulturen i Lund, som er et af verdens første frilandsmuseer, strækker sig over 2 bydele i det centrale Lund. Gå ind i husene og oplev, hvordan livet var på landet og i byen i gamle dage fra middelalderen frem til 1930’erne. Benyt lejligheden til at tage en tur i kryddeributikken Hökeriet lige rundt om hjørnet, hvor du kan købe gammeldags varer og se på gammel produktemballage på hylderne.

Kulturen i Lund omfatter også Tegnér-museet, der er dedikeret til forfatteren og digteren Esaias Tegnér (1782-1846) samt det medicinskhistoriske museum, kaldet Livets Museum, og Kulturens Östarp, hvor du kan opleve et landbrugsmiljø fra midten af ​​1800-tallet.

Billede: Viveca Ohlsson

Lunds botaniske have. Billede.

Botanisk Have

Midt i Lund finder du Botanisk Have. En vidunderlig oase for både afslapning og læring, der strækker sig over et område på 8 hektar. Her finder du planter fra hele verden med både vilde og dyrkede arter. Havens drivhuse er opdelt i 9 afsnit med forskellige klimaer og planter fra hele verden. Husk at følge ordensreglerne, når du besøger Lunds Botanisk Have.

En mor med et barn under vand. Billede.

Högevall vandland

Besøger du Lund med familien, kan vi anbefale et besøg i det populære Högevall vandland. Her finder du soppebassiner for de mindste, hoppetårne ​​og eventyrlige vandrutsjebaner for vovehalse. Vil du hellere dyrke svømning, er der også en 50 meter lang motionspool og 2 undervisningsbassiner.

Skissernas Museum i Lund, International Hall. Billede.

Skitsemuseet

Skitsemuseet (Skissernas museum) kan du opleve de tidlige skitser til store kunstværker. Her finder du verdens største samling af skitser og modeller til kunst i det offentlige rum både i Sverige og udlandet.

Udforsk samlingens forskellige temaer såsom skulpturer og portrætter, byrum, tekstilkunst og videnskab og forskning.

Billede: Åke E:son Lindman

En kok tilføjer sauce på en tallerken. Billede.

Lunds saluhall

Mellem Botulfsplatsen og Mårtenstorget i hjertet af Lund finder du torvehallen Lunds saluhall. Et perfekt mødested for alle madelskere og gourmander. Blandt torvehallens omkring 20 butikker og restauranter finder du lokale specialiteter og skånske kvalitetsråvarer.

Her er velsorterede salgsdiske med kød, fisk, ost og chokolade samt specialbutikker med udvalgte delikatesser, lækkert brød og selvfølgelig skånsk sennep.

Lomma Strand. Billede.

Lomma Beach

Bare 20 minutter fra hotellet ligger den charmerende by Lomma. Her findes en stor havn og marina, der grænser op til en dejlig sandstrand.

Familievenlige Lomma Beach (Lomma Norra Badplats) strækker sig langs kysten i flere hundrede meter og tilbyder fin hvid sand, der glider over i bløde, græsklædte klitter. Det azurblå vand skaber en iøjnefaldende kontrast med den sandfyldte strand og minder næsten om fjerne eksotiske steder.

Denne strand er et eftertragtet rejsemål om sommeren, især af familier med små børn. Det lavvandede vand gør Lomma-stranden til et sikkert sted for leg og sjov, samtidig med at vandet holder sig behageligt varmt.

Billede: Lomma Kommun