Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave

Kramfors ligger ved højkysten i den Botniske Bugt og byder derfor på fantastiske naturoplevelser. First Hotel i Kramfors er et godt udgangspunkt hvad enten du vil opleve Höga Kusten-broen, gå på opdagelse i Skuleskogen nationalpark eller fiske i Ångermanälven. Og vil du mærke historiens vingesus, så ligger mindesmærket for Ådalshændelserne i 1931 blot en kort køretur fra vores hotel i Kramfors.

High Coast Distillery

High Coast Distillery er smukt placeret ved Ångermanälven. Her fremstilles der whisky, som har været kendt i hele verden siden 2010.

Du kan få en guidet tur eller drikke en kop kaffe i besøgscenteret, mens du nyder den fantastiske udsigt til floden. Der afholdes en stor whiskyfestival hvert år med daglige shows forår og sommer.

Höga kusten

Högakustenbroen

Högakustenbroen er en lang hængebro med en længde på 1.800 meter, som krydser Ångermanälven på grænsen mellem kommunerne Härnösand og kramfors. Det tog fire år, indtil broen var bygget færdig i 1997. Broen er også en af Sveriges højeste strukturer med brosøjler, der strækker sig 180 meter op i luften over vandet.

Mannaminne

Mannaminne Museum midt på højkysten er et friluftsmuseum, hvor du finder over 50 bygninger med temamuseer fra forskellige dele af Europa samt landbrugsmuseum, kunstmuseer, en kinesisk pavillon, jernbanevogne, lokomotiver og sporvogne. Den berømte kunstner Andre Åberg og hans kone begyndte at opbygge denne fantastiske samling i 1980.

Billede fra: malarnasfacktidning.se

Ådalen-31

Ådalen-monumentet er et mindesmærke for, hvad der skete i Ådalen i 1931, hvor militæret åbnede ild mod et demonstrationsoptog, og fem personer blev dræbt. Det er en skulptur designet af kunstneren Lenny Clarhäll, som er støbt i bronze med en højde på 2,6 meter og en vægt på tre tons.

Billede fra: hogakusten.com