Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Kalmar

I Kalmar finder du historie, kultur, naturens ro og spændende events lige inden for rækkevidde. Kort sagt er der masser at foretage sig i Kalmar. Nedenfor præsenterer vi nogle af dem. Hvis du vil have flere tips, kan du kigge forbi vores reception og lobby.

KalmarSalen

Er du på udkig efter underholdning i Kalmar? KalmarSalen er stedet, hvor du kan deltage i forskellige arrangementer.

Her kan du nyde koncerter, teatre, musicals, standupshows, spillesteder, seminarer og meget mere.

KalmarSalen er også et supergodt sted for konferencer og kongresser.

Kalmar Slot

Besøg Kalmar Slot. Dette er muligvis Kalmars mest umoderne turistattraktion, men stadig en af de mest populære. De fleste ting på slottet ser ud, som de gjorde i 1592. Men slottet er endnu ældre end det, faktisk kan dette legendariske vartegn dateres helt tilbage til det 12. århundrede.

Oplev spændende spøgelsesvandringer og guidede ture i fangehullerne, eller tag en slentretur rundt om slottet, og nyd det smukke landskab, med parker og havet omkring det.

Kort

Kalmar läns museum

Kalmar läns museum (Kalmar amts museum) er en interessant aktivitet for både unge og gamle.

Få mere at vide om Kalmars historie, lær illustratoren Jenny Nyström at kende, og se fascinerende genstande, der er hentet op fra kongeskibet Kronan, som sank i Østersøen en sommerdag i 1676.

Hvis du bliver sulten, mens du er der, kan vi varmt anbefale museets prisbelønnede restaurant og café.

Fotokredit: Kalmar läns museum

glass

Glasriket

Se hvordan brugskunst og glasskunst tager form i varmen fra glasovnene. Mundblæst glas er blevet produceret i Glasriket i Småland siden 1742, og traditionen lever stadig i dag.

Glasriket består af glasværkerne i Emmaboda, Lessebo, Nybro og Uppvidinge kommuner, og vi anbefaler interesserede at tage bilen på besøg. Benyt samtidig lejligheden til at opleve de mange kultur- og naturskatte uden for glasværkerne, mens du er i Småland.

Læs mere om Glasriket her.

ben der dingler fra en bro

Strande i Kalmar

Medbring dit badetøj, når du besøger Kalmar. Sommerbyen Kalmar har dejlige badeområder for både børnefamilier, som er klar til sjov og ballade, og til dem der søger ro og fred.

Oplev naturen nær Stensö eller Långviken lidt uden for byens centrum, eller besøg Kalmarsundsbadet, som ligger 2 km fra hotellet. Her har du udsigt over slot og sund og kan bade enten fra den 180 meter lange badebro eller i den lave badevig.

Hvis du vil afslutte shoppingturen med en dukkert, anbefaler vi den populære og velbesøgte Kattrumpan, som ligger for enden af Storgatan.

vindmølle

Öland

At besøge Öland mens du er i Kalmar er næsten et must. Med seværdigheder og attraktioner som Borgholms slotruin, Ölands dyre- og forlystelsespark og Sollidens slot er det let at tilbringe en hel dag på øen.

Hvis du hverken er interesseret i dyr eller slotte, kan du også besøge en af fyrtårnene, Långe Erik eller Långe Jan, på den nordlige og sydlige pynt. Du kan også vandre eller cykle på verdensarvsområdet i det sydlige Öland eller tage en svømmetur på den 10 kilometer lange sandstrand Böda på den nordlige del af øen.