Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave

First Hotel Millennium har en unik beliggenhed i Oslos centrum, hvilket gør det til det perfekte udgangspunkt for at besøge og udforske Oslo.

Oslo har mange attraktioner, herunder adskillige kulturarvssteder. Blandt byens kulturelle oplevelser er Operahuset og talrige kunstgallerier med kunst i verdensklasse. Du kan finde alt fra byfestivaler, koncerter og fantastiske shoppingmuligheder til en bred vifte af udendørsaktiviteter.

Her er nogle tips til, hvad man kan foretage sig i Oslo.

Kontakt receptionen, hvis du gerne vil have nogle flere idéer til, hvad du skal foretage dig, når du er i byen.

Akerhus Festning

Akershus-fæstning

Akershus-fæstningen ligger i hjertet af Oslo. Det er det vigtigste slot i norsk historie. Kong Håkon V påbegyndte opførelsen af det i 1299, og det blev færdigbygget i det 14. århundrede. Middelalderslottet nød godt af en strategisk beliggenhed for enden af Akersneset-halvøen, og det har modstået mange belejringer i århundredernes løb.

Akershus-fæstningen er en spændende attraktion, hvor du kan udforske Oslos historie. Fæstningen lægger hjem til museum for både de norske væbnede styrker og det norske modstandsmuseum. Fæstningen er også populær til afholdelse af et bredt udvalg af kulturarrangementer, og du finder desuden en restaurant inden for dens mure. Fæstningen tilbyder offentlige guidede ture i weekenden.

Oplev Oslofjorden med Båtservice Sightseeing

Hvis du besøger Oslo i sommermånederne, anbefaler vi en tur på Oslofjorden. Om sommeren summer Oslofjorden af liv både på vandet og ved kysten. Båtservice Sightseeing giver dig mulighed for at opleve fjorden og booke en klassisk guidet sightseeingtur, hvor du sejler forbi berømte landemærker som Akershus-fæstningen, operahuset og Hovedøya og passerer gennem de smalle stræder, idylliske bugter og øer.

Alternativt kan du tage Bygdøy-færgen fra rådhuset til Dronningen, hvor du kan stå af og besøge vikingeskibsmuseet og det kulturhistoriske museum.
Der afgår bådture fra Rådhusbrygge 3, hvor man også kan købe billetter.
Du kan også købe billetter online her.
Læs mere om de mange ture i Oslofjorden her.

Oslo

Gratis guidede ture i Oslo!

Free Tour Oslo tilbyder gratis guidede ture. Oplev hemmelighederne i Norges hovedstad på en gratis guidet tur. Vi vil i løbet af 90 minutter nå omkring Oslos vigtigste attraktioner. Deltag i en tur. Vi lover, at det bliver spændende!

Der er hver dag guidede ture kl. 10.00 og 13.00. Fredag, lørdag og søndag er der ekstra ture kl. 11.00 og 15.00.

Turene afgår fra tigerstatuen uden for Oslos banegård. Turene slutter ved det norske Storting.

Se kortet her.

Kig efter skiltet "Free Tour Oslo".

Oslo Street Food – mad fra hele verden!

Oslo Street Food formår at fylde 1800 kvadratmeter med mad fra hele verden. Oslo Street Food ligger ved det gamle Torggata Bad i centrum af Oslo, kun en kort gåtur fra hotellet. Street food er hurtigt, enkelt og billigt – og fortæller dig noget om både stedet og kulturen, du besøger. Så hvis du er på udkig efter et velsmagende, lækkert måltid, vil vi anbefale, at du sætter kursen mod Oslo Street Food.

Læs mere om Oslo Street Food her.

Nordisk inspireret mad på Restaurant Einer

Restaurant Einer ligger i Kvadraturen på Prinsens Gate 18, kun en kort gåtur fra hotellet. Restauranten ligger i en gammel bygning fra det 17. århundrede med store lanterner, der oplyser indgangspartiet.
Restauranten tilbyder nordisk inspireret mad, og i kælderen finder man en vinbar. Der er en overdådig vegetarisk menu samt menuer med både kød- og fiskebaserede retter.

Læs mere om restauranten og bestil et bord her.

lokalsamfund

Sentralen

Lige over for hotellet ligger Sentralen. Sentralen er et af hovedstadens mest livlige mødesteder for alle, der elsker levende musik, at diskutere de udfordringer, samfundet står over for, eller at nyde et rigtig godt måltid mad.

Du kan se, hvad der foregår på Sentralen i form af koncerter og arrangementer her.

Sentralen tilbyder også udlejning af moderne praksis- og produktionslokaler samt attraktive møde- og konferencelokaler. Klik her for at få en oversigt over deres mødelokaler. Deres konferencerum kan ses her.

På Sentralen finder man både en café med et godt udvalg af frokostretter og en restaurant, der tilbyder klassiske norske familiefavoritter. Læs mere om Sentralens spisesteder her.

En aften på Wallmans med middag og show

Hvis du gerne vil have en aften ud over det sædvanlige, anbefaler vi Wallmans, hvor du kan nyde en udsøgt fire-retters menu, som ledsages af et stjernespækket show.
Maden laves af de bedste ingredienser, der er i sæson, og kunstnerne leverer et internationalt show i verdensklasse.

I denne sæson fejrer Wallmans også sin 20-års jubilæum. Det kommer til udtryk både i showet, omgivelserne og maden.

Se Wallmans-programmet her.