Gå til hovedindhold

Ting at lave i Lillehammer

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Lillehammer

Oplev en bred vifte af rekreationsaktivititeter vinter som sommer i Lillehammerregionen.

Lillehammer tilbyder et bredt udvalg af oplevelser og aktiviteter. Om sommeren og efteråret er stedet et eldorado for børnefamilier, med Hunderfossen, Lilleputthammer og Maihaugen. Om vinteren forvandler regionen sig til et vinterparadis med Norges bredeste tilbud indenfor alpin- og langrend-skisport. Lillehammer er også en kulturby med meget anderkendte museer og festivaler. Vort hotel ligger centralt, hvilket gør det til et perfekt udgangspunkt for udforskning af både byen og regionen.

Vore receptionister hjælper gerne med lokale tips, når du ankommer!

Kultur og oplevelsesparker

I Lillehammer går natur, kultur og aktive oplevelser hånd i hånd. Friluftsmuseet Maihaugen ligger inden for gåafstand fra Lillehammer centrum og viser, hvordan det var at leve og arbejde i Norge 500 år tilbage i tiden og frem til i dag. På Lillehammer Kunstmuseum vises udstillingen «Anna Ancher – Skagens indre og ydre rum».

OL-byen Lillehammer lever i bedste velgående, og alle olympiske anlæg, som blev brugt i OL-konkurrencerne kan besøges. Et besøg på Norges Olympiske Museum kan anbefales.

Lillehammer har også en række forlystelsesparker, legelande og vandlande for børn i alle aldre, såsom Hunderfossen EventyrparkLilleputthammer Familiepark, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, Barnas Gård, og meget mere. 

Eller du kan slentre langs den charmerende gågade med historiske træbygninger og små specialbutikker og gallerier, spise en is og nyde livet.

Hafjell Bikepark og Hafjelltoppen

Hafjell Bike Park tilbyder downhill-cykling, som er en spændende og stadigt voksende sportsaktivitet, velegnet til alle, der kan cykle på en almindelig cykel. Anlægget har 15 stier, der rangerer i sværhedsgrad fra grøn til sort fordelt på i alt 28 km, hvilket gør stierne velegnede til både begyndere til øvede cyklister. Udover downhill-cykling er der også gode muligheder for alle andre former for cykling. En separat svævebane tager dig op til et smukt parkområde på Mosetertoppen, hvor du kan spise frokost med fantastisk udsigt fra restaurant Skavlen.

Hafjelltoppen er også perfekt for dem, der skal på tur med småbørn eller ønsker en kort fjeldtur. Stien op til toppen er cirka 2 km lang, og det tager cirka 30 minutter at gå op til udsigtspunktet. Parkér ved Pellestova og følg stien, der starter lige til højre for porten. Her er der både tydelige stiskiltning og varder man kan følge helt til toppen. Hvis du besøger stedet på en klar dag, kan du se helt over til det olympiske ikon, Fakkelmannen, samt fjeldene Skeikampen, Jotunheimen og Rondane.

Nordseter og Nevelfjell

Nordseter er et naturskønt fjeldområde på Lillehammerfjellet 850 meter over havet og kun 15 minutter fra det centrale Lillehammer. Stedet er perfekt som udgangspunkt for vandreture i fjeldene, fiskeri eller roning på den hyggelige sø Nevelvannet, hvor du også finder en shelter med bålplads og badebro. Man kan leje kanoer, robåde og kajakker, og der er mange fine steder at gå i land.

Nevelfjell (1089 moh.) er et af Østnorges bedste udsigtspunkter

Fra Lillehammer kører du op til Nordseter (ca. 20 min.) og gennem bommen op til Nevelåsen (bakken mellem Nevelvann og Reinsvann), hvor du parkerer. Stien går langs Nevelåsen op til Nevelfjell, 1089 meter over havet. Neveltoppen er det mest besøgte fjeld i Lillehammers nærområde og er velegnet som destination for en nem familietur.

Aktivitetsferie med børn

Lillehammer byder på en række attraktioner for børn i alle aldre. Hunderfossen Familiepark, Lilleputthammer, Jorekstad Fritidsbad, Lekeland, Barnas Gård og meget mere.

Læs om attraktionerne i Lillehammer her.

First Hotel Horten

Fjeldet fra hesteryg

Du kan også opleve fjeldene fra hesteryg. Rid i fjeldterræn forbi dybe kløfter, op ad bjergtoppe og ned til imponerende vandfald. Regionen har flere ridecentre, som tilbyder alt fra korte timeture til dagsture og ride-weekender. Der er kurser for både begyndere og de mere øvede.

I regionen finder du også 2 af Norges nationalparker, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark.

Sjoa

Rafting er en populær aktivitet om sommeren. Sjoa er kendt som Norges og en af ​​verdens bedste raftingfloder. Her kan du opleve spænding i fantastiske omgivelser. Rafting passer til de fleste, der er til fart og sjov, lige fra de lidt større børn og opefter. Det er også muligt at prøve canyoning, som er en blanding af klatring, svømning, spring i bassiner samt bevægelse til fods både langs og i floden.

Eller prøve riverboard, hvor du glider ned ad elven på et bræt. Undervejs vil der være stop og leg, der drager fordel af al den sjov, som elven kan give. Du udstyres med et riverboard, helvåddragt, svømmefødder, svømmehandsker, hjelm og vest. Sjoa ligger 1,5 times kørsel i bil nord for det centrale Lillehammer men er bestemt et besøg værd, hvis man er til lidt spænding.

Bo på First Hotel Breiseth, som ligger centralt i Lillehammer med kort afstand til både banegården og gågaden. Hotellet har en stor gratis parkeringsplads, hvis du ankommer i bil.

Lillehammer kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er et af Norges førende kunstmuseer. Her udstilles mere end 1400 kunstværker af norske kunstnere fra 1800-tallet og frem til i dag.

Der er også en udstilling om Lillehammer-malerne, som overnattede på First Hotel Breiseth i begyndelsen af ​​det 20. århundrede. Museet ligger i centrum af Lillehammer.

Vinterbyen Lillehammer

Lillehammer er en vinterby fremfor alt. Fem alpin-skisportssteder, 2000 km langrendsløjper og en bred vifte af vinteraktiviteter venter på dig. Kontakt os på hotellet for tips og information om, hvad du kan opleve i Lillehammer om vinteren.
Læs mere om, hvad du kan opleve i Lillehammer her!

Hafjell Alpinsenter

I Hafjell kan du nyde godt af gode skiforhold, uanset om du er nybegynder eller øvet, på familieferie eller på et actionfyldt skieventyr udenfor pisterne.

Hafjell ligger 15 km nord for Lillehammer og er en af ​​Norges mest tilgængelige ski-destinationer – med snegaranti!

Tag hele familien med – alpincentret byder på hele tre separate familieområder med et udvalg af skibaseret lege samt aktiviteter for de mindste.