Gå til hovedindhold

Sommeren begynder i Stockholm

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

SOMMEREN BEGYNDER I STOCKHOLM

Sveriges hotteste scenekunstnere i forlystelsesparken Gröna Lund og Gamle Stans skønne perler. Sommeren kan knapt nok få en bedre start i Stockholm.

Smukke Stockholm

Stockholm er for mange en ganske smuk by. Vandet, arkitekturen og byens stolte indbyggere, der gerne hjælper en forvirret turist på vej – alt dette er med til at gøre, at man gerne og ofte vender tilbage til kongens Stockholm.

Nedenfor nævner vi et par "must-do" attraktioner og giver foruden en række insidertips fra personalet på nogle af vores stockholmske hoteller.

Djurgården og Gröna Lund

Sommerkoncerter i forlystelsesparken Gröna Lund er et sikkert tegn på, at sommeren har gjort sin entré. Og juni byder på et stærkt opbud af koncerter.

Foto: Magnus Glans/Gröna Lund

Udover koncerter byder Gröna Lund også på susende forlystelser, dans, lykkehjul, samt alt hvad der hører sig til i en ægte forlystelsespark. Hvad med et frit fald på 95 meter i en 90-graders vinkel? For de mindre vovede, kan vi berolige med, at den klassiske Mariehøne og Fut-Futtoget stadig findes også i denne sæson. Planlæg dit besøg, se åbningstider og koncertkalender her.

Fra Gröna Lund er der kort afstand til Skandinaviens mest besøgte museum, Vasamuseet. I nærheden finder du også ABBA-museet, Astrid Lindgrens magiske eventyrverden på Junibacken og frilandsmuseet Skansen. Alt sammen noget der på forskellig vis repræsenterer Sveriges historie og mangfoldighed.

Øen Djurgården har også meget mere at byde på end museer og forlystelsesparker. Hvorfor ikke nyde en picnic i parken, prøve at ride på en hest eller tage på vandring øen rundt for at opleve den herlige natur. På VisitStockholms hjemmeside kan du finde endnu flere tips om, hvad Djurgården har at byde på.

En by ved vandet

Som den svenske kunstner Robert Broberg engang lod sige i en sang, så er Stockholm virkelig en by ved vandet. Byen er bygget på 14 øer, og vandet er en naturlig del af den urbane arkitektur.

En sjov og anderledes måde at opleve Stockholm på er at leje en vandcykel eller kajak og padle gennem byen. Et mindre anstrengende alternativ er at tage en sightseeingtur under byens broer med Strömma. Sejlturen med turistbådene tager lidt over 2 timer og viser dig byens seværdigheder og bygninger fra et nyt perspektiv.

Foto: Henrik Trygg

Naturligvis bør du også opleve den stockholmske skærgård med mere end 30.000 øer. Hvis du er på kort visit i byen, så ligger Vaxholm, Fjäderholmarna, Gustavsberg og Värmdö inden for en times sejlads. Men hvis du vil have mest ud af at springe i vandet fra skærgårdens solrige klipper og opleve den fascinerende natur på tætteste hold, så kan du også rejse med offentlig vandtransport mellem øerne. En femdagesbillet koster SEK 445.

Shopping – fra genbrug til luksusvarer

Som en ægte storby byder Stockholm på et stort udvalg af alle slags butikker. Hvis du interesserer dig for antikviteter, vintage og second-hand, så er Old Touch, Lotta Vintage og de andre butikker omkring Odenplan den rene guldgrube. For dem, der ikke er bange for hipsterstemplet, findes mange gode og trendy butikker i Södermalm, især i det såkaldte SoFo-område.

Søger du souvenirs og kunsthåndværk anbefales en tur gennem Gamla Stan. Her ligger butikkerne tæt og vis-a-vis hyggelige restauranter og cafeer.

Hvis du derimod er på udkig efter indkøbscentre og butikskæder, så glæd dig til at stå på toppen af Kungsträdgården, hvor du finder NK, Gallerian og Sveriges største stormagasin Åhléns City, alle inden for kort gåafstand. Derimellem findes alle de kædebutikker og tøjmærker man kan forestille sig.

Hvis du gerne bevæger dig ud af indre by, findes endnu mere shopping i Mall of Scandinavia i Solna samt i indkøbscentret Täby Centrum. Du kan læse flere tips om shopping i Stockholm her.

Tips om yndlingssteder, restauranter og andet cool

Der er meget man 'skal' opleve i Stockholm. Moderna Museet, Fotografiska og Rådhuset er faste holdepladser for mange besøgende. Det gælder også vagtparaden på kongeslottet. En tur til Drottningholm og Gripsholm slot er også sikre kort.

Foto: Drottningholm slot

Hvis du hellere – eller også – vil opleve andre sider af byen, så giver personalet på vores hoteller i Stockholm gerne tips om restauranter, personlige favoritter og cool steder. Her er nogle hotte insidertips om lokaliteter, du ikke bør gå glip af:

Promenere på Söder-bakkedragene og nyde udsigten over Riddarfjärden fra Ivar Los parken i Gamla Stan. Deltag i spøgelsesvandring – hvis du tør – i Gamle Stan, eller tage på en lidt mindre nervepirrende, men alligevel spændende, historisk vandring.

Når indtrykkene bliver for mange, er det også rart at tage en pause og spise en is på Strandvägen for bare at nyde atmosfæren. Og mens vi er ved isen, så finder du nok Stockholms bedste is på Gelato Scarfó i Bromma – lidt uden for byen men et besøg værd. Et andet skønt rekreativt tip er at nyde en kop kaffe eller et glas rosé i solen på Mälarpaviljongen.

For den historieinteresserede anbefales en bådtur fra Rådhuset til Birka Vikingastaden på øen Björkö i Mälaren-søen. Birka var engang vikingernes vigtigste handelscentrum i Sverige, og her kan du udforske en rekonstrueret vikingelandsby, et museum samt et arkæologisk område.

Før sulten melder sig, og hvis du er til kød og steaks, så er det en fordel at have reserveret bord på AG Restaurang & Bar eller toprestaurant Adam/Albin. Hvis man er til vegansk eller vegetarisk kost, er Hermans på Fjällgatan en god mulighed. Eller, hvis du bare ønsker en kop kaffe, så kan du med fordel smutte forbi den fantastiske Winercaféet, som serverer gastronomisk håndværk i verdensklasse.

Hvis du har tid og lyst til at tage uden for bymidten, er Ekerö en fin destination. Her kan du tage en forfriskende dukkert i den blå lagune og besøge Äppelfabriken med café og mosteri.

Bo centralt i Stockholm

First Hotels tilbyder flere hoteller i og tæt på Stockholm Uanset om du ønsker at bo tæt på Stockholms centralstation eller et stenkast fra Bromma Lufthavn, er vi sikre på, at du finder et hotel, der passer til dine behov.

Og skulle du vælge at bo i Eskilstuna på vej til eller fra den svenske hovedstad, har vi også hoteller ved disse lokaliteter.

Vores opfordring til dig er at nyde den stockholmske sommer med dens koncerter og forlystelser i Gröna Lund, nationaldagsfestlighederne på Skansen, shopping, oplevelser i skærgården samt alt det andet, den svenske hovedstad tilbyder.

Vi håber at se dig på et af vores hoteller.