Gå til hovedindhold

Fjord Norge

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Fjord Norge

Lad dig friste af Vestlandets smukke fjorde, vandfald og fjeldtoppe! Det er naturligvis ikke bare naturen som er særligt tillokkende i denne region, men også dens rige arkitektur og kultur. Vi har samlet en række højdepunkter, som vi håber vil inspirere dig til at tage på nye eventyr i Vestlandet.

Highlights i Fjord Norge

Trollstigen
Trollstigen er en af de mest berømte strækninger langs Norges turistveje. Der er bygget to spektakulære udsigtspunkter på Trollstigsplateauet midt i den mægtige vestnorske natur med svimlende udsigt til bratte fjeldsider og høje vandfald.

Geirangerfjorden
Den dybblå Geirangerfjord står på UNESCOs verdensarvsliste og er omkranset af majestætiske fjeldtoppe, vilde vandfald og grøn og frodig vegetation. Tag en bådtur og se fjordene og vandfaldene, gå ture i smukke omgivelser, eller se fjorden fra et padleperspektiv.

Trolltunga
Trolltunga er et af de mest spektakulære fjeldudspring på 1100 meters højde med fantastisk fri udsigt. Turen til Trolltunga starter i Skjeggedal og fortsætter oppe i høgfjeldet. Turen tager 10-12 timer (totalt 23 km t/r), og højdeforskellen er ca. 1000 meter.

Preikestolen
Preikestolen ved Lysefjorden i Stavanger er en af Norges største turistmagneter. Preikestolen er bl.a. kåret til et af verdens mest spektakulære udsigtspunkter af både CNN Go og Lonely Planet. Den rager 604 meter op i den ydre del af Lysefjorden.

Nordens Venezia

Ålesund er bygget på flere øer og har sø og hav på alle sider. Med sin unikke placering midt mellem fjorde, fjelde og hav er byen et perfekt udgangspunkt for aktiviteter og udflugter.

Ålesund med sin smukke Jugendarkitektur er berømt viden om. Dens mangfoldighed af tårne, spir og smukke udsmykninger er som taget ud af et eventyr.

Om sommeren kan man padle i kajak i Brosundet, fiske ved kysten eller vandre i fjeldene. Om vinteren er der mulighed for skiture, både langrend og alpin. Fra Ålesund er der kort vej til fjeldture i Sunnmørsalpene og Strandafjellet.

Fra Oljemuseum til cruise på Lysefjorden

Stavangerregionen frister med langstrakte fjorde, høje fjelde og hvide strande. Du kan drage på cruise på Lysefjorden eller tage med på sightseeing i området omkring Stavanger.

Som tidligere europæisk kulturhovedstad byder Stavanger på et imponerende rigt kulturliv. Besøg Norsk Oljemuseum, Stavanger Kunstmuseum og Norsk Hermetikmuseum eller vandre i den gamle by med dens store udvalg af shopping og restauranter.

En perle ved Hardangerfjorden

Kinsarvik ligger centralt i indre Hardanger og er fra naturens side en naturlig samlingsplads. En populær turistvej i Kinsarvik går gennem Husedalen, hvor man passerer vandfaldene Tveitafossen, Nyastølfossen, Nykkjesøyfossen og Søtefossen. Turen tager ca. 4-5 timer.

Det er mange aktiviteter både omkring og i Kinsarvik, såsom søbadning, bådudlejning, fisketure, gokart, forlystelsesparken Mikkelparken, gåtur i skov og fjeld, og sightseeing med helikopter og vandfly. Der afholdes også forskellige festivaler såsom Blomsterfestivalen, Morellfestival og Hardanger Musikfest.

Jul i Vestlandet

I Stavangerregionen og Ryfylke findes altid et interessant arrangement, særlig i tiden op til jul, hvor der er flere julearrangementer og koncerter, og du kan også tage på efterårstur til Preikstolen mellem 16. oktober til 23. december. Det er desuden mange andre aktiviteter såsom windsurfing i det krystalklare vand, curling og skøjteløb midt i byen, langrendsløjper i fredfyldt natur, og slalombakker som gir sug i maven.

I Ålesund bugner det med arrangementer du kan deltage i for at komme i rigtig julestemning! Mange steder planlægger arrangementer i tiden op til jul. Du kan besøge julemarkeder, julekoncerter, juleforestillinger samt forestillinger for børn.

Geirangerfjorden

Ålesund

Stavanger

Kinsarvik

Jul i Fjord Norge