Gå til hovedindhold

Eventyr i Odense

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Eventyr i Odense

Odense! H.C. Andersens fødeby og Fyns ”hovedstad”. Her finder du hyggelige gågader, masser af museer og aktiviteter, Odense Zoo, flotte grønne områder til afslapning og rekreation og meget mere. Odense er en fantastisk by med store oplevelser i vente for både store og små.

I hjertet af Odense finder du også et af Danmarks smukkeste hoteller, First Hotel Grand. Hotellet fra 1897 oser af stemning, og det er umuligt ikke at mærke historiens vingesus. Med sin beliggenhed midt i centrum er hotellet det perfekte udgangspunkt for alle de eventyrlige oplevelser, Odense byder på.

H.C. Andersen
I den gamle bydel i Odense ligger museet H.C. Andersens Hus. Huset åbnede i 1908 som museum for digterens liv og virke og er dermed et af verdens ældste digtermuseer. Her kan man tage på en rejse tilbage i tiden og dykke ned i det, der var med til at forme eventyrdigterens liv og hans mange berømte eventyr.

Lige ved siden af finder du Fyrtøjet, et kulturhus for børn, hvor H.C. Andersens eventyr formidles gennem leg, fortælling, teater og billedkunst. Hele huset inspirerer til leg og er fyldt med muligheder for børn og deres voksne.

Den Fynske Landsby
På frilandsmuseet, Den Fynske Landsby, kan du og familie se, hvordan en fynsk landsby kunne have set ud på H.C. Andersens tid i 1800-tallet. Museet består af en række gårde og huse, der alle oprindelig har stået i landsbyer rundt om på Fyn og øerne, ligesom der opføres teaterforestillinger og afholdes koncerter på amfiscenen.

Odense Zoo
Odense Zoo er en af Europas bedste zoologiske haver og byder på unikke, eventyrlige øjeblikke for hele familien. Odense Zoo har vilde dyr fra hele verden, og I kan opleve fascinerende løver og sibiriske tigre, se chimpanser svinge sig i højden og følge giraffernes og zebraernes vandring på savannen.

Danmarks Jernbanemuseum
Danmarks Jernbanemuseum har 19 jernbanespor fyldt med historiske lokomotiver og vogne. Museet ligger lige bag Odense Banegård Center, og her kan store og små fordybe sig i den danske jernbanehistorie på nært hold. Man kan kigge ind i de royale vogne, mærke hvordan man sad på 1. klasse i gamle dag og opleve Danmarks ældste bevarede damplokomotiv fra 1868.

Shopping
Odense er noget ganske særligt og i byens to gågader og andre hyggelige smågader findes der et mylder af butikker, hvor du finder stort set alt, du måtte være på udkig efter af både nyt og gammelt, danske og internationale tøjmærker, skønhedsprodukter, indretning og design m.m.

HC Andersen Julemarked i Odense
De to første weekender af december forvandles den smukke gamle bydel ved H.C. Andersens Hus til én stor markedsplads med jul som i gamle dage. er det umuligt ikke at komme i julestemning: Med markedsboder, underholdning for hele familien, hestevogne og historiske karruseller er det umuligt ikke at komme i julestemning under H. C. Andersens julemarked. Her myldrer det med gøglere, nisser, lirekassemænd, markedsfolk og julekor - og H.C. Andersens eventyrfigurer.

Gastronomi og kulinariske eventyr
Odense ligger midt på Fyn, der ofte omtales som Danmarks have og de fleste lokale kokke gør en dyd ud af at benytte de friske, fynske råvarer. Og byen har det hele: Hyggelige restauranter, caféer og kaffebarer, sandwichsteder og en suppebar for enhver smag og budget; traditionsrig, dansk mad og mad fra fjerne himmelstrøg, gode bistroer og gourmetrestauranter.

På det ærværdige og smukke First Hotel Grand midt i Odense finder du også Brasserie Grand, hvor der serveres lækker bistromad af høj kvalitet og spændende vin og øl i eksklusive omgivelser.

Ud i naturen
Odense er fyldt med grønne oaser, hvor du kan puste ud og slappe helt af. I Munke Mose og Kongens Have kan du nyde en stille kop kaffe, ligesom du kan tage på en idyllisk sejltur langs ”Åen” med Aafartens turbåd eller sejle i vandcykel.

Når du bor på First Hotel Grand, er du i hjertet af Odense og tæt på alle seværdighederne, de bedste restauranter og alt det, eventyrlige Odense har at byde på.

Gamle bydel

Den Fynske Landsby

Odense Zoo

Danmarks Jernbanemuseum

Munke Mose

Blografen Cafe