Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Tällberg

Fra hotellet har du de perfekte forudsætninger for at opleve masser af sjove ting at lave i Tällberg og Dalarna. Besøg Tomteland, svømme i søen Siljan eller se hvordan de svenske Dalaheste laves.

Nedenfor præsenterer vi nogle tips til aktiviteter, både udendørs og indendørs. Har du brug for flere tips? Tal med vores personale – så hjælper vi dig gerne.

udendørs

Siljan-søen

Et stenkast fra hotellet ligger Siljan-søen, der er et godt sted at besøge uanset årstiden.

Her finder du dejlige badeområder, legepladser og vandrestier. Hvis du kunne tænke dig et sommertogt med dampbåden S/S Engelbrekt eller kulturhistoriske M/S Gustaf Wasa, så skal du blot tage til Rättvik eller Leksand og stige ombord.

Når isen er sikker på søen, kan du tage på skøjteløb eller snøre skiene og drage afsted på en smuk naturoplevelse med udsigt til snedække og med rosenrøde kinder. Vend tilbage til hotellet for en dejlig middag.

Dala-heste

Dalaheste

I Nusnäs, cirka 40 minutter i bil fra Tällberg, fremstilles de ikoniske Dalaheste, som med deres lange tradition ikke blot er blevet symbol på Mora og Dalarna men hele Sverige.

Hestene forarbejdes og males i hånden, og du har mulighed for at følge arbejdet og historien på tæt hold. Besøg Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd angående priser, bestilling og levering af din egen Dalahest.

dalhalla

Dalhallascenen

Skal du til koncert eller se teater på den storslåede udendørsscene i Dalhalla? Så passer det perfekt med en overnatning på et af vores hoteller i Tällberg, som ligger cirka 25 minutter i bil fra Dalhallascenen.

Det gamle kalkbrud, hvor både svenske og internationale kunstnere optræder inden for alle slags musikgenrer, er en fantastisk oplevelse. De høje og næsten lodrette kalkstensskrænter samt det smaragdgrønne vand i lagunen giver et helt unikt miljø og lyd, der bare skal opleves.

Orsa rovdyrpark

En times kørsel fra hotellet ligger Nordeuropas største rovdyrpark, Orsa Rovdjurspark. Her kan du se bjørne, sibiriske tigre, leoparder, losser og mange flere spændende dyr. Derudover finder du også verdens næststørste isbjørneanlæg, Polar World.

Afsæt gerne en hel dag til besøget, så du kan nå at få det hele med. Der er både restauranter og caféer i parken, hvis du ikke ønsker at medbringe din egen madpakke.

Zorngården & Zornmuseet

Se og oplev, hvordan en af Sveriges største kunstnere boede. I Mora, omkring 50 minutter i bil fra Tällberg og hotellet, ligger det hjem, hvor Anders Zorn og hans kone Emma boede. Dette usædvanlige kunstnerhjem byder på flere overraskelser for de besøgende, hvor forskellige kunstarter, dalatradition og møbler af eget design blandes.

Sørg også for at besøge Zornmuseet, som indeholder verdens største samling af Anders Zorns værker i form af akvareller, skulpturer, raderinger og oliemalerier.