Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i Tällberg

Der er masser af sjove ting at lave i Tällberg og Dalarna. Fra hotellet har du de perfekte forudsætninger for at besøge Tomteland, svømme i søen Siljan eller se hvordan de svenske Dalaheste laves.

Nedenfor præsenterer vi nogle tips til aktiviteter, både udendørs og indendørs. Har du brug for flere tips? Tal med vores personale – så hjælper vi dig gerne.

udendørs

Siljan-søen

Et stenkast fra hotellet ligger Siljan-søen, der er et godt sted at besøge uanset årstiden.

Her finder du dejlige badeområder, legepladser og vandrestier. Hvis du kunne tænke dig et sommertogt med dampbåden S/S Engelbrekt eller kulturhistoriske M/S Gustaf Wasa, så skal du blot tage til Rättvik eller Leksand og stige ombord.

Når isen er sikker på søen, kan du tage på skøjteløb eller snøre skiene og drage afsted på en smuk naturoplevelse med udsigt til snedække og med rosenrøde kinder. Vend tilbage til hotellet og nyt en dejlig middag.

hantverksgard

Dalaheste

I Nusnäs, cirka 40 minutter i bil fra Tällberg, fremstilles de ikoniske Dalaheste, som med deres lange tradition ikke blot er blevet symbol på Mora og Dalarna men hele Sverige.

Hestene forarbejdes og males i hånden, og du har mulighed for at følge arbejdet og historien på tæt hold. Besøg Grannas A Olsson Hemslöjd eller Nils Olsson Hemslöjd angående priser, bestilling og levering af din egen Dalahest.

dalhalla

Dalhallascenen

Skal du til koncert eller se teater på den storslåede udendørsscene i Dalhalla? Så passer det perfekt med en overnatning på et af vores hoteller i Tällberg, som ligger cirka 25 minutter i bil fra Dalhallascenen.

Det gamle kalkbrud, hvor både svenske og internationale kunstnere optræder inden for alle slags musikgenrer, er en fantastisk oplevelse. De høje og næsten lodrette kalkstensskrænter samt det smaragdgrønne vand i lagunen giver et helt unikt miljø og lyd, der bare skal opleves.

waffle

Kafé Dalmål

Trænger du til en rigtig god kaffepause med lækre sprøde vafler? Godt, for midt i Tällberg og lige ved siden af hotellet ligger Dalmål Kafé & Kök.

Caféen har serveret store sprøde vafler lige siden 1953 og er et populært sted med mange stamgæster. Caféen har også alkoholbevilling og serverer mad med masser af kærlighed.

Tällbergs Hemslöjd

I samme bygning som Dalmål Kafé & Kök ligger et af områdets hyggeligste udflugtsmål, Tällbergs Hemslöjd. Her finder du interiør og håndværk i alle udformninger.

Tag et kig på flotte tekstiler, smedeværker, lækre hudplejeprodukter, souvenirs, gaver og meget mere.