Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave

First Hotel Grims Grenka har en unik beliggenhed i Oslos centrum, hvilket gør det til det perfekte udgangspunkt for at besøge og udforske Oslo. Kontakt receptionen, hvis du gerne vil have nogle idéer til, hvad du skal foretage dig, når du er i byen.

Oslo har mange attraktioner, herunder adskillige kulturarvssteder. Blandt byens kulturelle oplevelser er Operahuset og talrige kunstgallerier med kunst i verdensklasse. Du kan finde alt fra byfestivaler, koncerter og fantastiske shoppingmuligheder til en bred vifte af udendørsaktiviteter.

A.C. Perch’s Thehandel & Tea Room

Lige rundt om hjørnet fra First Hotel Grims Grenka ligger en af de mest charmerende tebutikker og -saloner i Oslo: A.C. Perchs Thehandel & Tea Room, leverandører til det kongelige danske hof.

Butikken har solgt te af højeste kvalitet siden 1835. Du vil føle en varm velkomst, når du træder ind i de smukke lokaler på adressen Kirkegata 5.

Du kan vælge mellem et udvalg af over 150 typer af den dejligste te i guldæsker. White Temple er den bedst sælgende te i Oslo.

Det Grønne Kjøkken

Restauranten Det Grønne Kjøkken tilbyder et godt udvalg af lækre retter. Du kan vælge mellem økologiske, glutenfri, veganske og allergivenlige muligheder. 

Det Grønne Kjøkken er beliggende i et område af Oslo centrum, der er over 400 år gammelt. Under Anden Verdenskrig brugte den norske modstandsbevægelse lokalet som hovedkvarter for kommunikation med London.

Gå tværs over gaden fra hotellet, og nyd din frokost på en af de bedste restauranter i Oslo.

Adresse: Kongens gate 4, 0153 Oslo

Cinemateket

Cinemateket er stedet at gå hen, hvis du vil opleve filmhistorie og filmkunst. Stedet viser både de store klassikere og mindre kendte værker fra filmhistorien. 

En stor del af filmene er eksklusive. Det betyder, at du kan se unikke film, som kun Cinemateket har adgang til, samt film, der ikke kan ses andre steder.

Adresse: Dronningens gate 16, 0105 Oslo

Se filmoversigten her

akershus festning

Akershus fæstning

Akershus fæstning er et fantastisk sted, hvor du kan opleve Oslos historie. Uanset om det er en kølig forårsmorgen, en varm sommeraften, en blæsende efterårsdag eller en kold vinterdag, er fæstningen en skøn oplevelse. 

I 1299 bestilte Kong Håkon V opførelsen af Akershus slot og fæstning. Med sin strategiske beliggenhed på den østlige side af havnen fungerede middelalderslottet som det kongelige sæde for statsmagten og har med held overlevet forskellige belejringer gennem tiderne. Kong Christian IV (1588-1648) genopbyggede slottet og forvandlede det til et moderne skandinavisk renæssanceslot. 

Fæstningen tilbyder guidede ture hele året.

Bare Jazz

 Bare Jazz ("kun jazz") er en kombineret butik og café/bar, hvor du kan lytte til skønne jazzmelodier og gennemse caféens store udvalg af vinylplader og cd'er, som også er til salg.

Caféen har fremragende live bands, der spiller en bred vifte af jazzmusik.

Besøg caféen for at få en unik oplevelse.

Adresse: Grensen 8, 0159 Oslo

Spikersuppa Ice Skating Rink

Tag dine skøjter på – eller lej et par for NOK 100 om dagen – og tag en skøjtetur i hjertet af Oslo lige mellem nationalteatret og den norske parlamentsbygning. Skøjtebanen er gratis og er åben for alle.

Hver dag omkring kl. 15.00, når isen er ved at blive klargjort, vil skøjtebanen være midlertidigt lukket.

Læs mere her

Operahuset

Den Norske Opera & Ballet er verdenskendt og er en arkitektonisk og kunstnerisk perle. Det er det første operahus i verden, hvor man gå helt fra vandkanten op til toppen af taget. Operahuset er blevet en af Norges største turistattraktioner. 

Læs mere her 

Bestil billetter her