Gå til hovedindhold

Ting at lave

Book ophold

Fleksibel på datoer? Vis i lavpriskalender
Ved booking af mere end seks rum, tag direkte kontakt med hotellet. Specielle bookingvilkår kan gælde.

Ting at lave i København

Er du på besøg i – eller planlægger at besøge – København? Du har sikkert hørt om topattraktioner som Den Lille Havfrue, Tivoli og Strøget.

Men København har meget mere at byde på.
Spadsér gennem de gamle stræder, eller tag en cykeltur langs søerne og havnen i det centrale København. Opdag dansk design, og shop i stormagasiner eller i byens mange butikker. Nyd alt fra Street Food til restauranter med Michelin-stjerner.

Find nogle af Københavns største attraktioner, og nogle af de lokale steder.

Oplev København på to hjul

Oplev København på to hjul

Du oplever København bedst på cykel! Lej en cykel på First Hotel Kong Frederik, hop på cyklen, og kør rundt til attraktionerne.

  • Pris: 130 kr per dag.

Prisen og lejen gælder indtil midnat.

Christianhavn

Skip Nyhavn og tag turen forbi charmernde Christianshavn i stedet. Her finder du færre turister, men ligeså mange farverige facader. Du finder også smalle brostensbelagte gader og stræder. Køb take-away i en af de hyggelige caféer og nyd den langs kanalen.

Du kan også tage turen op i tårnet på Vor Frelser Kirke. 400 trappetrin og du bliver belønnet med en fantastisk udsigt ud over København.

 

Det dejlige liv i parkerne

På en solskinsdag har København masser af parker at byde på – og det er her de lokale flokkes. Prøv at tage en tur til Frederiksberg Have – Københavns mest romantiske park, Kongens Have – også omtalt som Rosenborghaven og Danmarks ældste kongelige have, Assistens Kirkegård - Danmarks mest kendte kirkegård – eller Fælledparken, der er populær til alle former for udendørsaktiviteter og den største park i København.

Botanisk Have er også en god mulighed. Den ligger i centrum af København, har 27 væksthuse, mere end 13.000 arter og et sommerfuglehus!

Udforsk udenfor København

Hvad med at tage på dagstur udenfor København og udforske hvad Sjælland ellers har at byde på? Du finder naturoplevelser i verdensklasse, smukke strande og lange kystlinjer, historiske steder og idylliske småbyer.

Nordsjælland byder på masse kongelig historie. Besøg Krongborg slot i Helsingør og tag samtidig indenom centrum, hvor historiske småhuse med hyggelige baggårde ligger side om side med utallige små, lokale butikker, caféer og restauranter. Du finder også Danmarks Tekniske Museum i Helsingør. 

Hvis du kører mod Vestsjælland, kan du køre tilbage i tiden - helt til Vikingetiden. Tag turen indenom Vikingeborgen Trelleborg, hvor vi kan se resterne af den store kongeborg og nyde smuk natur i Tude ådal. Museumsbygningen er lukket for tiden, men du får adgang til borg- og naturområde. 

Rundetårnet

Et af Danmarks mest kendte bygningsværker, Rundetårnet, blev bygget af Christian 4. mellem 1637 og 1642. Tårnet er første del af Trinitatis-komplekset, der forenede kirke, bibliotek og observatorium i en bygning.

Rundetårnets Sneglegang er enestående i europæisk arkitektur. Den 209 meter lange spiralrampe snor sig 7½ gang omkring tårnets hule kerne op til stentrapperne, der fører det sidste stykke vej til udsigtsplatformen.

Halvvejs oppe i Rundetårnet ligger Bibliotekssalen, hvor hele universitetets bogsamling engang var samlet. Biblioteket åbnede i 1657 og gav plads til ca. 10.000 bøger, der før havde været spredt rundt omkring i Københavns gamle universitetsbygninger.

I 1861 havde bibliotekets samling vokset sig så stor, at man flyttede den til nye lokaler i Fiolstræde. Biblioteket blev restaureret i 1987 og er nu en populær udstillings- og koncertsal.

Storkespringvandet Strøget KøbenhavnStrøget KøbenhavnStrøget København

Strøget

Du kan ikke shoppe i København uden at tage en tur på Strøget – det vigtigste og største shoppingområde i hjertet af byen. Her finder du alt fra store internationale mærker som Prada, Louis Vuitton, Mulberry og Hermés til High Street-mærker som Zara, H&M, Weekday og &Other Stories. Men der er mere på Strøget end bare ahopping. Tag en pause nu og da, og se nogle af Københavns smukke seværdigheder og attraktioner som Vor Frue Kirke og Storkespringvandet.

For enden af Strøget finder du Kongens Nytorv med det Kongelige Teater og det pittoreske Nyhavn.

Tivoli

Et must for alle, der besøger København, er Tivoli, som er meget mere end bare en forlystelsespark. Ud over talrige forlystelser finder du smukke haver med musik, masser af restauranter, barer og teater. Om sommeren er der en ny koncert hver fredag.

Tip: Hvis du synes, at Tivoli er magisk om dagen, så skal du sørge for at besøge stedet om aftenen. Forskellige lysshows og fyrværkeri gør det til en helt igennem magisk oplevelse.

Stedet er åbent fra midten af april til midten af september og holder særåbent til Halloween, jul og påske.

Den Lille Havfrue

En af Københavns mest berømte attraktioner er Den Lille Havfrue, der har siddet på sin sten i mere end hundrede år. Her sidder hun og stirrer længselsfuldt ud mod horisonten, måske håber hun på at få et glimt af sin elskede. Statuen er inspireret af en balletforestilling over eventyret af samme navn skrevet af H.C. Andersen.

Vidste du, at Den Lille Havfrue har mistet hovedet to gange? Ikke på grund af dårlig temperament, men på grund af hærværk. Hver gang er det dog blevet sat på igen.

Ny Carlsberg Glyptotek

Kunstmuseet Glyptoteket kendetegnes af marmorstatuer, mumier og middelhavsstemning kombineret med moderne kunst i unikke og imponerende omgivelser. Museumsbygningen er et arkitektonisk vidunder, og museet er skabt ud fra den intention, at kunst skal tale direkte til og røre ved den enkelte besøgendes liv.

Du finder en af de smukkeste tagterrasser i København på Glyptoteket. Herfra har du udsigt over Tivoli og det summende byliv.