Bestil værelse : First Hotel Reisen

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle börn mellem 0-12 år indkvarteres gratis i forældres seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstra seng eller barneseng = kr 200,- per dag

Hvis du har en firmakode eller kampagnekode, kan du indtaste den her. Du kan også blive First Business Deal-kunde og få flere fordele. Send First Business Deal-ansøgning her.

Reisens historie

Reisens historie

I 1750-tallet fandtes der 11 såkaldte kaffehuse i Stockholm, som havde skænkebevilling til kaffe. Tre af disse blev drevet af den driftige Fredrik Reiss fra Holland, og navnet Reisen stammer muligvis fra denne kaffeudskænker. Sammen med hans kone Catharina drev Fredrik flere forskellige kaffehuse i Gamla stan, blandt andet i huset, der nu er First Hotel Reisen.

Reiss kaffehus var et meget populært mødested for søkaptajner, handelsrejsende og sømænd. Huset blev desuden omtalt i en af Carl Michael Bellmans tekster fra 1700-tallet. Ofte havde kaffehusene også øl- og vinrettigheder.

Parret Reiss havde en datter, Anna Helena, som i begyndelsen af 1800-tallet startede med udlejning af værelser til rejsende. Huset var ejet af viktualiehandlersocieteten, datidens sammenslutning av handelsstandsforeningen.

Allerede i 1690-tallet blev krydshvælvingen i kælderen bygget. Det er denne hvælving, der i dag huser hotellets spa-afdelning og som er en del af den gamle bymur. De, som arbejdede på byggeriet med at bære tegl, var ofte kvinder. En af disse kvinder satte sit fodaftryk (cirka størrelse 37) i en sten, som fortsat er synlig på væggen i hvælvingen.
 
1916 blev SARA, Sveriges Allmänna Restaurang Aktiebolag, grundlagt, og SARA overtog i 1919 driften af hotellet og købte bygningen nogle år senere. I en kort periode i begyndelsen af 1990'erne, ved sammenlægningen af SARA og Reso AB, var hotel Reisen et Reso-hotel, men i 1993 blev hotel Reisen, sammen med fem andre SARA-hoteller, købt af det nyligt grundlagte First Hotels.