Bestil værelse

(Er du fleksibel på dato? Se priskalenderen. )

  • Alle børn mellem 0-12 år indkvarteres gratis i forældres seng
  • 12+ = voksen
  • Ekstra seng eller barneseng = kr 200,- per dag

Hvis du har en firmakode eller kampagnekode, kan du indtaste den her. Du kan også blive First Business Deal-kunde og få flere fordele. Send First Business Deal-ansøgning her.

OSLO – VERDENS VINTERHOVEDSTAD!

OSLO – VERDENS VINTERHOVEDSTAD!

Oslo har lange traditioner som vintersportssted. Byen har afholdt mange store vintersports-arrangementer, så som Vinter-OL i 1952, Ski-VM i 1982 og 2000 og ikke mindst VM i skiskydning sidste vinter. Det fantastiske ved Oslo er nærheden til naturen hele vejen rundt. Du kan stå på metroen midt i centrum og efter 15-20 minutter være midt ude i skoven.

Oslo VinterPark
Kun 30 minutter fra Oslo centrum finder du det største skianlæg i Oslo-området, Oslo Vinterpark. Skianlægget ligger ved Tryvannshøgda og har 11 skilifte og 18 løjper.

Ski- og snowboardanlægget har noget for alle: enkle løjper i nybegynderområdet, egen slopestyleline, en superpipe og brede løjper, som passer perfekt til både familier og carving. Sæsonen varer normalt fra november eller december til og med påske. Skianlægget har åbent fem aftener om ugen, og samtlige løjper er projektørbelyste. Du kan leje alt indenfor skiudstyr, og der findes både skiskole og café.

Her kan du læse mere om Oslo Vinterpark

Spikersuppa friluftstøjtebane
Midt i Oslo centrum, mellem Stortinget og Nationalteatret og kun et par skridt fra First Hotels Millennium og First Hotels Grims Grenka, ligger Spikersuppa-skøjtebanen.

Her kan du løbe på skøjter hele vinteren. Og hvis du ikke gider tage dine egne skøjter med, kan du altid leje skøjter til en norsk hundredlap.

Her finder du mere information om Spikersuppa skøjtebane

Holmenkollen
Holmenkollen-området er indfaldsporten til Nordmarka, et af byens mest populære turområder, der ligger ca. 20-30 minutter med metroen fra centrum.

Her ligger Holmenkollbakken, som er Norges mest besøgte turistattraktion og en af verdens mest moderne skihopbakker. Fra udsigtsterrassen øverst i skihoppens tårn er det panoramaudsigt over Oslo. Inde i fjeldet under Holmenkollbakken ligger Skimuseet, verdens ældste specialmuseum for ski. Her kan du opleve skienes historie gennem 4000 år og se udstyr fra polarheltenes ekspeditioner samt en udstilling om snowboarding og moderne skiløb. I vintersæsonen arrangeres flere nationale og internationale skiløb og skihop-events på anlægget. Skiforeningen arrangerer også både skiskoler og ture.

Se tilbuddene fra Skiforeningen her og læs mere om Holmenkollen her.

Frognerseteren
På toppen af Holmenkollen ligger bydelen Frognerseteren med flot udsigt over Oslo by og fjord. Du kan tage derop for at nyde enten udsigten, roen foran pejsen, og et godt måltid, eller du kan starte din skitur heroppe, og gå milevis på langrend igennem den flotte natur, som omgiver Oslo.

Korketrekkeren kælkebakke
Oslos mest populære kælkebakke hedder Korketrekkeren. Den går fra Frognerseteren til Midtstuen. Kælkebakkens rute har en længde på 2000 meter, og det tager ca. 10 minutter at tage hele turen på kælk. Hvis du vil prøve turen flere gange, kan du tage metroen fra Midtstuen op til Frognerseteren igen på 16 minutter. Kælkebakken er gratis at benytte. Du kan benytte din egen kælk eller leje en.

Korketrekkeren har kun åbent, når der er nok sne på bakken - tjek korken.no for opdateret information.

Kunst og kultur
Oslo er også en kulturby med mange attraktioner, museer samt gallerier med verdenskunst.Vore to hoteller i Oslo ligger centralt placeret midt i centrum ikke langt fra hverken Operaen eller Nationalteateret. Så hvorfor ikke aflægge Den Norske Opera & Ballet i havnebydelen Bjørvika et besøg. Operahuset er Norges største musik- og scenekunstinstitution, og er det første operahus i verden, hvor du kan gå på taget.

Ellers kan vi anbefale et besøg på Munchmuseet hvor du kan se Skriget og Madonna, eller du kan besøge Nationalgalleriet og se billeder malet af Norges mest kendte kunstnere.  Eller hvad med en tur til Vikingemuseet i Bygdøy-bydelen, som kan kombineres med et besøg på det Norske Folkemuseum?

Her finder du en praktisk oversigt over byens kulturaktiviteter.

Bredt udvalg af restauranter
At finde gode restauranter i Oslo er ikke vanskeligt. Byen har et bredt udvalg af restauranter, som serverer mad fra alle verdenshjørner. Du finder restauranter i alle prisklasser, fra anderkendte Michelin-restauranter til billigere spisesteder. Lokal mad, traditionel norsk mad, streetfood, gourmetmad – i Oslo findes noget for enhver smag og gane.

Her finder du en oversigt over Oslos restauranter.

Udeliv og barer
Det centrale Oslo har også et pulserende udeliv med utallige barer, pubber, natklubber og serveringssteder. Her kan du gå ud for at nyde et godt glas, eller du kan danse til tidens rytmer ud på de små timer.

Her finder du en nyttig oversigt over udesteder, barer og natklubber i Oslo.

Shopping i Oslo
I Oslo finder du det meste inden for shopping – fra små butikker til større shoppingcentre og charmerende vintagebutikker til internationale mærkevarer.

Her er nogle tips til gode shoppingsteder:

Steen & Strøm
Det traditionsrige Steen & Strøm ligger en kort spadseretur fra begge vore hoteller, First Hotel Grims Grenka og First Hotel Millennium. Her finder du mange kendte tøjbrands, en flot kosmetikafdeling, og ikke mindst et spændende madkoncept: en foodcourt i kælderen som er et besøg værd.

Hegdehaugsveien, Bogstadveien og Frogner
Bogstadveien er også en shoppingeldorado. Tag sporvognen til Majorstuen og gå på opdagelse, mens du går tilbage mod centrum igen. Her ligger butikkerne på rad og række.

Der findes også shoppingcentre, som Byporten ved Oslos hovedbanegård og Paleet på hovedgaden Karl Johans Gata. Dertil bydelene Aker Brygge og Grünerløkka. Alle er et besøg værd for de, der kan li’ at shoppe.

Se oversigten over byens shoppingmuligheder her!

Besøg Oslo om vinteren og kombiner ski, skøjteløb og shopping med god mad og kultur i samme ferie. Overnatter du på et af vore to hoteller, First Hotel Grims Grenka eller First Hotel Millennium, så bor du midt i centrum med korte afstand til byens aktiviteter.

 

Foto: VisitOSLO/Preben Stene

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund

Foto: VisitOSLO/Nancy Bundt

Foto: VisitOSLO/Tord Baklund